Roy Martina

NEI (Neuro Emotionele Integratie), is in Nederland ontwikkeld door de arts en homeopaat Roy Martina. Hij liep als arts tegen grenzen aan die hem verhinderden om cliƫnten voldoende te kunnen helpen met het genezingsproces. Na verder onderzoek is hij er achter gekomen dat het emotionele proces een heel belangrijke rol speelt bij de genezing. Heel veel lichamelijke en psychische klachten hebben een emotionele achtergrond.

Onderbewustzijn en emoties

Alles wat je meemaakt wordt opgeslagen in je onderbewustzijn. Er zijn echter gebeurtenissen die je je niet graag herinnert en die je, bij de gedachte alleen al, een onaangenaam gevoel geven. Je kunt er voor kiezen om dergelijke gebeurtenissen uit de weg te gaan, maar in de praktijk zie je meestal dat deze gebeurtenissen blijven terugkomen totdat je je bewust wordt van de oorzaak hiervan. Je hebt dan blijkbaar een les te leren. Vaak is de emotie, die bij die gebeurtenis hoorde, niet netjes verwerkt in de linker (verstandelijke) en rechter (gevoel) hersenhelft omdat de emotie te heftig was voor jou. Met NEI plus kun je de emoties, die je verhinderen om naar wens te functioneren, via de zogenaamde  spiertest, opsporen.

Dr. Ryke Geerd Hamer

Roy Martina voegde later heel nuttige vernieuwingen toe aan de NEI-methode door te starten met de NEI-plus methode, later Omega healing. Een groot deel van deze opleiding bestond uit de behandeling van de theorie van dr. Ryke Geerd Hamer. Deze omstreden arts was oncoloog en theoloog en heeft belangrijk onderzoek gedaan naar de achtergrond van vooral kanker en allerlei chronische ziekten. Dit onderzoek heeft in mijn ogen heel veel nieuwe inzichten gebracht, waarbij de conclusie was dat emotionele gebeurtenissen een heel grote rol kunnen spelen bij het ontstaan van ziektes. Helaas is dat voor de hedendaagse reguliere geneeskunde nog vaak een brug te ver.